Načini da zaradite novac online od kuće

Postoji nekoliko nacina da se zaradi od kuce putem interneta, Svi ti nacini nisu prilagođeni uslovima puteva novca i zarade na internetu ako zivite na balkanu.

Načini da zaradite novac online od kuće

 

Ako se pak odlucite da pokusate zaraditi novac online a zivite na balkanu onda evo nekoliko isprobanih nacina i savjeta.

U zapadnim zemljama posebno u Americi zarada na internetu je već postala normalna stvar koju gotovo svi koriste kao pasivni način finansiranja.
Svi ti nacini koji su uveliko rasprostranjeni u zapadnim zemljama ovde gotovo, da su i nepoznati.

 

Afilaterstvo

 

Afilaterstvo u zapadnim zemljama je toliko rasprostranjeno da gotovo ne postoji youtuber tiktoker ili vlasnik bloga ili websajta da ne koristi afilaterstvo kao vid online zarade.Naravno time se moze baviti bilo ko ko ima pristup internetu i drustvenim mrezama.

Afilaterstvo je nacin prezentacije tuđih usluga i proizvoda ,uz određen naknadu.Naj poznatija kompanija koja ima najvecu mrezu afiatera je Amazon.

Toj mrezi moze pristupiti bilo ko na svijetu: dovoljno je da odete na stranicu :https://affiliate-program.amazon.com/home ispunite podatke i prijavite se kao afilater. Vazno je da navedete gdje cete vrsiti promociju proizvoda sa  amazona ,putem websajta il drustvenih mreza.

Poslije toga morate da naucite kako funkcionise program i na koji nacin postavljate linkove.(postoji samo vas link ,ne mozete kopirati generalno link)

Program mora da prati samo link koji je vama dodjeljen .Kad se prijavite i udjete na amazon i posjetite stranicu proizvoda u lijevom gornjem uglu vidjecete naslov "amazon associate site stripe" i naslov "get link" tu imate tri nacina povezinja link,photo i kombinacija.zavisno gdje objavljujete link.

Dovoljno je da podjelite link tog proizvoda i ako neko posjeti amazon putem vaseg linka Amazon odbrojava 24 sata. Sve sto posjetioc kupi na amazonu u 24 sata vi dobijate proviziju.(nebitno da li kupi taj proizvod ili ne).

Jos jedna kompanija koja je na vrhu rasprostranjenosti je kineski aliExpress

Nihovo odbrojavanje traje mjesec dana, sve sto posjetioc kupi u mjesec dana sa njihovog web sajta vi dobijate proviziju.

 

Prodaja na ebay , Amazon, Etsy.

 

Za stanovnike balkanskih zemalja posebno je poznata prodaja putem navedenih websajtova.

U prvom redu tu je ebay .Ako imate stvari za prodati dovoljno e da se prijavite na ebay prodaju i pocnete objavljivati ,kako i na koji nacin funkcionise ebay mozete pronaci na youtube.

Tu je manje komplikovani amazon koji ima najbolji nacin naplate i slanja novca .Naravno tu je i etsy koji se iskljucivo bavi prodajom rucnih radova a naplata je putem paypal.

Tu jos vrijedi nabrojati nekoliko websajtova kao sto su ioffer, bonanza, decampe. Svi ti websjtovi nude mogucnost prodaje vlastitih proizvoda i usluga.

Najpoznatiji balkanski websajt za prodaju je olix koji pripada grupaciji olix Prodajnih mreza .

 

Prodaja usluga 

 

Ako poznajete neke vjestine povezane sa internetom ,fotografijom, videom, ili programiranjem svoje usluge mozete da ponudite na websajtovima kao sto su Fiverr ili upwork to je uveliko rasprostranjeno u zemljama treceg svijeta dok su korisnici vecinom iz zapadnih zemalja.

Tu mozete da ponudite bilo koju uslugu povezanu sa internetom kao sto su obrada fotografija videa, programiranje i slicno.

Ako poznajte neku vjestinu posebno i znate engleski mozete da objavite kurs na websajtu udemy.Tu mozete naravno da pronadjete kurseve po pristupacnoj cijeni.

 

Postanite influencer

 

Influecer je osoba koja ima rasprostranjenu ogromnu mrezu svojih pratioca vrsi promociju proizvoda i usluga putem youtuba , instagrama ,tiktoka ili facebooka.

Ako imate youtube kanal ili tiktok sa velikim brojem pratioca mozete da postanete influencer tako sto cete promovisati proizvode i usluge drugih kompanija.

Osim sto mozete da zaradite putem marketinga tu je jos i youtube adsense koji postavlja reklame na tvoj video tako da su mogucnosti zarade youtubera mnogostruke .

Zarada na pregledima putem tiktoka jos nije utemeljena za zemlje balkana ali se ocekuje da ce uskoro biti tako da se putem pregleda ne moze zaradjivati na tiktoku.

 

Websajt Blog

 

Ako ste vlasnik websajta ili bloga onda najbolji nacin je da se prijavite na google adsense i ostvarite zaradu putem googlovih reklama.Jedino morate voditi racuna da vas ne banuju jer je google vrlo rigorozan za bilo kakve maloverzacije sa njihovim oglasima. Recimo ne smijete da klikujete oglase sa svog websajta ili da prporucujete nekom da to radi.

Koliko je google rigorozan pokazuje cinjenica da ako vas banuju jednom, vise nikad se ne mozete prijaviti kao korisnik google adsense usluga.

 

Nadamo se da smo vam pruzili nekoliko savjeta kako mozete zaraditi na internetu.

Na websajtu collcard.com mozete da postavite besplatno postove svojih webs stranica slike ideje i videa.

 


Niksy

60 Blog posts

Comments