Ljubav Zasto Mora Da Boli

Ljubav ta najuzvisenija Bozija emocija, taj dar od Boga koji je spusten na zemlju. Taj prelijepi osjecaj iz srca i dubine duse koji nas cini srecnim i ispunjenim. Emocija koja vas zivot boji u razne boje i daje snagu da koracate i idete dalje.

Ako ste neko ko jos uvijek traga za ljubavlju ili ako ste ostavljeni, osoba koja je dozivjela neuzvracenu ljubav ostanite i citajte dalje jer ovdje cete saznati puno toga o ljubavi.

 

Ljubav hrana vase duse

 

Covjek je zivo bice koje ne moze bez ljubavi. Da biste normalno i srecno funkcionisali i zivjeli morate imati tu emociju. Zivotinje su isto ziva bica ali oni ne znaju sta je ljubav. Oni imaju osjecaj brige prema svom mladuncetu samo do odredjenog vremena dok ne naraste i krene samo da se snalazi i zivi. Zato sto zivotinja u sebi ima takav bioloski kod. Odnos zivotinje prema covjeku isto nije ljubav samo interes dok je hranite i drzite kao kucnog ljubimca.

Isto kao sto covjekovo tijelo i mozak treba svoju hranu tako isto i dusa treba. Hrana tijela je kretanje i fizicka aktivnost i naravno jelo, hrana mozga je znanje a hrana duse je ljubav i vjera. Da bi covjek bio potpun i ispunjen mora nahraniti cijelog sebe.
Ljudi danas iz raznoraznih razloga bjeze od ljubavi, neko zbog razocarenja neko zbog svoje slobode, sve vise se odlucuju za zivot u samoci. Tako da imamo slucajeve da se kupuje plisana lutka prirodne velicine covjeka ili se uzme neki kucni ljubimac. Zasto?
Ma koliko se vi opirali i zeljeli svoju slobodu i ma koliko bjezali od zivota u dvoje covjek je bice koje je satkano od krvi i mesa, od emocija. Covjek je drustveno bice i nije stvoreno da zivi samo. A svjedoci smo da nam se danas i sve vise namecu maligne ideje zivljenja i raznorazne neprirodne pojave u drustvu. Tako da se jako puno promovise zivot bez braka i djece.
Nista ljepse niti dragocijenije nema od ljubavi i zivota u dvoje, od porodice i potomstva da bi bili zdravo drustvo.

 

Zasto ljubav boli?

 

Da..ljubav zna da boli ali to nije razlog da se zauvijek odreknete nje. Ako ste se nekad i razocarali u ljubav i bili ostavljeni ili ste dozivjeli neuzvracenu ljubav sve je to dio zivota. Dignite hrabro glavu gore i krenite dalje. Ako vas jedna osoba nije znala cijeniti, nije prepoznala u vama vase kvalitete, ako nije zeljela vasu paznju i ljubav sigurno ima neko ko ce to sve znati prepoznati u vama i cijeniti. Ali nikad ne odustajte od ljubavi.
I bol je dio ljubavi.
"Ako u zivotu niste par puta umirali onda niste ni zivjeli, samo ste postojali. Od bola...od ljubavi..od tuge..od nepravde..od previše ničega i od premalo svačega. Isto kao sto nema uzdisaja bez izdisaja tako nema ni pravog zivota bez umiranja."
Iako ljubav zna boljeti nikad nemojte pustiti taj predivan osjecaj kad nekog volite. Jos ako ste sretnca ili sretnik pa dozivite i onu uzvracenu onda je citav svemir vas.

Zato drage djevojke i dragi muskarci uvijek birajte zivot sa ljubavi i zivot u dvoje. A kada izaberete sebi partnera, kad vas dragi Bog pocasti time pazite na nju ili nj. Cuvajte i postujte necije emocije, ne lomite nicije srce a pogotovo ne zensko. Jer zena je stvorena krhka i lako lomljiva, njezna. Stvorena je od krivog muskog rebra i zato cuvajte je da je ne slomite. Iako je u nekim stvarima jaca od vas muskaraca ali samo u nekim, njeno srce je lako lomljivo i ne lomite ga. Ako nema ljubavi budite iskreni sa njom i na vrijeme joj recite. Isto tako i djevojke, zene volite i cuvajte svog muskarca. Postujte ga i dajte mu prostora jer isto tako i prevelika ljubav zna da ugusi. Nadjite balans u svemu.

 

Ostati ili otici

 

 

Ako ste u dilemi ostati ili otici uvijek birajte borbu do zadnjeg naravno ako volite i ako postoji i najmanja nada da spasite ljubav. Jer jednom kad izgubite nekog vrijednog nikad vise necete imati priliku da tu osobu vratite sebi i u svoj zivot. Zato ucinite sve da do toga ne dodje.
Zaljubite se u nekoga ko ce se svom snagom boriti za vas. 

 

Ako ste zaljubljeni, ako volite i voljeni ste posjetite ovaj web sajt preko koga mozete kupiti divne poklone za dragog ili dragu. Od parfema, nakita i drugih stvari. Obradjujte jedni druge i ucinite jos srecnijim.

 

 

www.collcard.com

 

 


Herz72

6 Blog posts

Comments